Dogodki

05.07.2017 / Deželni predsednik SSO Walter Bandelj se je v torek, 4. julija, na povabilo novega trbiškega župana Renza Zanette udeležil sestanka na občini Trbiž. Srečanja se je udeležil tudi član Izvršnega odbora in domačin iz Kanalske doline Luciano Lister.
Predsednik SSO Bandelj srečal novega župana občine Trbiž

več

28.06.2017 / Deželni svet SSO je v sredo, 28. junija 2107, zasedal v Kulturnem domu na Colu (Repentabor). Za novega predsednika Deželnega sveta je bil izvoljen Mitja Petaros. Predsednik SSO Walter Bandelj je podal svoje poročilo, deželni blagajnik Ivo Corva pa je predstavil obračun za leto 2016 in proračun za leto 2017. Gorazd Pučnik je Deželnemu svetu SSO podrobno prikazal in razložil načrt za obnovo Stadiona 1. maj v Trstu.
Deželni svet SSO zasedal na Colu (Repentabor)

več

Nastopajoči na Prešernovi proslavi "Pomlad in pesem v duši".

08.02.2017 / V sredo, 8. februarja je potekala osrednja Prešernova proslava Slovencev v Italiji. V goriškem Kulturnem centru Lojze Bratuž je bil večer posvečen Lojzetu Bratužu ob 80. obletnici smrti.
Prešernova proslava: Pomlad in pesem v duši

več

26.01.2017 / Predstavniki zadruge Goriška Mohorjeva so izvršnemu odboru SSO predstavili stanje založbe, ki izdaja tednik Novi glas, mesečnik Pastirček in številne knjižne publikacije.
Predstavniki zadruge Goriška Mohorjeva pri SSO

več

02.09.2016 / Vodstvi SSO in Furlanskega filološkega društva sta se srečali na temo varstva jezikovnih pravic in deželne avtonomije.
Srečanje vodstev Furlanskega filološkega društva in SSO

več